Vegetarisk


 

 

Hummus

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 dl kokta kikärter eller 1 burk kikärter
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tahin
2-3 msk pressad citron
3-4 msk vatten
1/2 tsk salt
lite nymald svartpeppar


 
Gör så här
Hummus är en kikärtsröra som äts mycket i Mellanöstern. Den är inte bara god som tillbehör till lammbiffarna utan också god att bre på bröd. Tahin är en sesampasta som finns att köpa i butiker som säljer mat från Mellanöstern. Istället kan du smaksätta med någon tesked sesamolja om du har svårt att hitta tahin. Den går också att utesluta.

1. Häll av och spola av kikärterna om du använder burkärter.
2. Kör dem i matberedare med vitlök, tahin och pressad citron. Tillsätt vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron.


Så här kokar du egna kikärter
Blötlägg kikärterna 8-12 timmar. Kasta blötläggningsvattnet och koka dem i nytt lättsaltat vatten ca 45 minuter. Kyl dem och packa i plastpåsar och frys in om de inte ska användas meddetsamma.
 
 

torsdag, 24 april 2008

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept