Vegetarisk


 

 

Curryris

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
2 dl ris
4 dl buljong eller vatten
salt
1 tsk curry
persilja
1 skalat äpple

Tillbehör:
kyckling, kokt höns eller lamm och stekt fisk
Gör så här
Skala och hacka löken. Fräs den tillsammans med curryn och riset i matfettet. Låt gärna också hackade eller grovt rivna äpplen fräsa med.
Späd med buljong eller vatten och salt. Smaka av med salt.
Sjud risblandningen under tättslutande lock utan omrörning i ca 20-45 min, och låt det sedan rinna av i ett durkslag. Täck med fuktig duk eller hushållspapper om riset skall vänta på att den övriga måltiden skall bli klar.
Hacka och strö persilja över riset.

måndag, 13 oktober 2008

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept