Vegetarisk


 

 

Kryddig gurksallad

 

 

 

 

Ingredienser

  2 gurkor
  4 tomater
  ca 100 g gröna bönor, haricots verts
 

 

 

Dressing:

  2 pressade vitlöksklyftor
  2 tsk finhackade röda chilipepparfrukter
  4 msk salta jordnötter
  4 msk lime eller citron, pressad
  5 msk thai fisksås
  2 msk brun farin eller råsocker
  3 msk finhackade koriander
  salt
 

 

    

Tillagning

Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna, t.ex. med en tesked. Skär gurkan i inte alltför tunna skivor. Dela tomaterna och skrapa ur kärnorna. Skär tomaterna i tärningar. Skär bönorna i 1-2 cm stora bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten 2 min och spola dem sedan kalla.
Blanda gurka, tomater och bönor i en skål. Pressa eller finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilipeppar. Hacka jordnötterna så fint som möjligt. Blanda allt till dressingen och häll den över salladen

 


 

tisdag, 15 september 2009

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept