Vegetarisk


 

 

Rödkål och äppelchutney

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
2 äpplen
1 rödlök
1 klyfta rödkål, ca 200 g
50 g smör
1 1/2 dl hönsbuljong
1 dl russin
1 tsk sambal oelek
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 msk farinsocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel
 
Gör så här
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Skala och strimla löken tunt. Strimla kålen och skär den i bitar. Fräs allt i smör i en stekpanna på svag värme ca 5 min. Tillsätt buljong, russin, sambal oelek, citronskal och saft, farinsocker, salt och kanel. Låt allt koka ca 10 min. Servera chutneyn varm eller ljummen till skinka, pastej och köttbullar. .

måndag, 12 oktober 2009

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept