Vegetarisk


 

 

Indisk gryta med Quorn Bitar och pilaffris

 

 

Portioner: 5
 
Ingredienser
1 förpackning Quorn Bitar
3 dl långkornigt ris
0,5 st finhackad gul lök
0,25 paket saffran
1 krm paprikapulver
0,5 dl russin
5 dl vatten
1 msk konc grönsaksfond
1 st strimlad knipplök
0,5 st finhackad gul lök
3 st vitlöksklyftaor
0,5 st finhackad röd chilifrukt
1 msk malda brödkryddor
5 st hackade tomater
2 dl vatten
1 msk konc grönsaksfond
1 skivad morot
0,5 st strimlad grön paprika
1 tsk strösocker
1 dl strimlad koriander
20 gram babyspenat
2 dl matlagningsyoghurt
flytande margarin, till stekning
salt
pressad citron
 
Gör så här
1. Fräs riset och det första lökhacket i lite margarin.
2. Tillsätt saffran, paprikapulvret och russinen.
3. Häll i vattnet och grönsaksfonden, koka under lock på svag värme i ca 20 minuter.
4. Rör ned knipplöken i riset, smaka av med salt.
5. Hetta upp lite margarin och fräs det andra lökhacket, vitlöken, chilin, brödkryddorna och tomaterna.
6. Häll i vattnet och grönsaksfonden, koka ihop.
7. Tillsätt Quorn Bitar och morötterna, sjud i ca 10 minuter.
8. Tillsätt paprikan, sjud i ytterligare 2 minuter.
9. Dra åt sidan, rör ned sockret och koriandern, smaka av med salt och citron.
10. Rör ned matlagningsyoghurten alternativt servera den som tillbehör, garnera med babyspenaten.
 

lördag, 28 november 2009

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept